Geen wereldbeker in Montreal

Geen wereldbeker in Montreal

Op de vooravond van het WK in Tabor maakte de UCI bekend dat het veldritseizoen 2015-2016 van start zou gaan met twee wereldbekerveldritten in Las Vegas en Montreal. Vandaag raakte echter bekend dat de wedstrijd in Montreal niet door zal gaan. En dit omwille van financiële problemen.

Vele veldrijdsters legde de afgelopen maanden hotels vast, vele veldrijdsters boekte een vlucht naar Vegas en een doorvlucht naar Canada. Want op 16 september 2015 zou het veldritseizoen zich opgang moeten trekken met een wereldbeker veldrit in Las Vegas. Om de internationalisering door te zetten werd er ook gekozen om drie dagen later in het Canadeese Montreal van start te gaan.

Maar vandaag kwam het nieuws dat Montreal van de kalender zal vallen. De organisatie van de wedstrijd krijgt zijn financiering niet rond.  “Het is onze intentie om het financiële plaatje in de toekomst toch rond te krijgen, zodat we een organisatie van topniveau kunnen neerzetten” klinkt het bij de organisatie.

Toch zal deze annulatie nog een staartje krijgen voor de ploegen en hun rensters. Want door de snelle keuze voor Montreal moesten de ploegen ook snel opzoek naar hotels en vluchten. Deze boekten ze nu voor niets. Iets wat voor een team met veldrijdsers wel een slok op de borrel zal schelen. De organisatoren in Montreal werken wel verder aan een editie in één van de volgende jaren.