Geen verrassingen in Belgische WB-selectie

Geen verrassingen in Belgische WB-selectie

Bondscoach Rudy de Bie heeft de selectie voor de wereldbekermanche van Namen uit de doeken gedaan van komende zondag. Omdat de wereldbeker zich dit weekend weer op Belgisch grondgebied afspeelt mag de Belgische wielerbond zowel een A- als een B-ploeg afvaardigen.

Junioren: Timo Kielich voor het eerst in selectie

Enkel Timo Kielich is nieuw in de selectie. De Limburger deed het de laatste weken alles behalve slecht en stond in de Grote Prijs van de stad Hasselt nog op het podium. Dat samen met zijn zevende plaats in Spa-Francorchamps levert hem nu een startplaats op voor de wereldbeker van zondag.

Gianni Siebens is er deze keer niet bij, net zoals Yentl Bekaert, die in Koksijde meekon doordat Jaspers de leiderstrui had en België daardoor een extra ticket kreeg. Verder verschuiven Victor Vandebosch en Alessio Dhoore naar de b-selectie. Jari De Clerq mag dan weer aantreden in de a-selectie. Dit heeft hij wellicht te danken aan zijn sterke wedstrijd in Koksijde, waar hij van de laatste startrij naar positie dertien reed.

TEAM A: Jari DE CLERCQ – Jarne DRIESEN – Jappe JASPERS – Seppe ROMBOUTS – Toon VANDEBOSCH – Florian VERMEERSCH

TEAM B: Alex COLMAN – Alessio DHOORE – Andreas GOEMAN – Timo KIELICH – Jarno LIESSENS – Victor VANDEBOSCH

 

Dames: Vanderbeken deze keer wel aan de start

Joyce Vanderbeken is (logischerwijze) opnieuw geselecteerd voor zondag. Ook in Koksijde was dat al het geval al liet Vanderbeken dat toen nog schieten door buitenlandse verplichtingen. In Namen is ze er wel bij.

Sanne CANT – Loes SELS – Femke VAN DEN DRIESSCHE – Joyce VANDERBEKEN – Ellen VAN LOY – Laura VERDONSCHOT – Karen VERHESTRAETEN – Jolien VERSCHUEREN