Geen Sanne Cant in Spa en Mol

Geen Sanne Cant in Spa en Mol

Geen Sanne Cant (Enertherm – BKCP) aan de start van de Zilvermeercross in Mol en van de vijfde manche van de Superprestige in Spa-Francorchamps. De nationale en Europese kampioene liep vorige zondag in Overijse bij een val een scheurtje op in een tussenribspier en ondervindt daar nog steeds hinder van.

Deze namiddag werd na een ultieme test op haar trainingsparcours in Lichtaart na overleg met de ploegarts beslist dat het voor haar genezing aangewezen is te passen voor dit weekend. Om twee redenen: omdat de blessure nog niet helemaal geheeld is en om geen hypotheek te leggen op de rest van het seizoen.

“Erg spijtig”, laat het nummer een op de wereldranglijst noteren in een persbericht. “In Mol vind ik een parcours naar mijn hart. Een zandomloop die doet denken aan die voor het komende BK in mijn Lille. Zondag wilde ik in Spa-Francorchamps – zoals ik dat in Gavere deed – bewijzen dat ik ook op een klimparcours uit de voeten kan. Ik won intussen de vier voorbije manches van de Ladies Trophy van de Superprestige en sta onbedreigd aan de leiding. De vijfde wedstrijd zal ik dus niet winnen.”

“Gelukkig is dat geen ramp omdat van de acht crossen de zes beste uitslagen in rekening worden gebracht. Ik hoop volgende week iets intensiever te kunnen trainen. Dat lukte mij afgelopen week niet. De geraakte spier is erg belangrijk bij het ademhalen en bij de minste inspanning voelde ik pijn. Ik durf er niet aan te denken dat ik ook volgend weekend – met de wedstrijd om de bpost bank trofee in Antwerpen en de Wereldbekerwedstrijd in Namen – aan de kant moet blijven.”