Geen genade voor kersvers Europees juniorenkampioen

Geen genade voor kersvers Europees juniorenkampioen

Zondag rond de klok van tien werd hij Europees kampioen bij de junioren in het Tsjechische Tabor. Maandagochtend om 10u trok hij alweer zijn werkkleren aan. De Zwitser Loris Rouiller combineert zijn wielercarrière met een stevige job.

Geen extra dag vrij van school of groot kampioensfeest voor de kersverse Europese kampioen. “Nee, het ging vanuit Tabor rechtstreeks terug naar Zwitserland”, vertelde  Rouiller. “Om vier uur ’s nachts kwamen we daar aan en amper zes uur later moest ik alweer present tekenen op mijn werk.”

Leercontract

Rouiller is 17 jaar, maar werkt al vier dagen per week in het kader van zijn opleiding. “Ik sta mee in voor het onderhoud van de eigendommen van onze gemeente. De gebouwen, parken etc. Eén dag per week ga ik ook nog naar school.”

Toch weet hij ondanks zijn zware job goed te presteren. “Het werk is niet altijd gemakkelijk, soms echt vermoeiend. Toch heb ik wat steun van mijn baas en collega’s. Eén dag in de week moet ik pas om halftien beginnen in plaats van zeven uur ’s morgens.”

Foto – Wouter Toelen ■ TFoto