Gebroeders Tulett domineren in Bredene

Gebroeders Tulett domineren in Bredene

Het werd een Britse hoogdag aan de rand van de Noordzee in Bredene. Zowel bij de nieuwelingen, als de junioren ging de overwinning naar de familie Tulett. Bij de nieuwelingen was het Ben Tulett die zijn armen in de lucht gooide en amper een uur later was het Daniel Tulett die mocht vieren. 

De nieuwelingen maakten er een spannend kijkstuk van, al was kijken niet zo simpel door de erg dichte mist die over de omloop bleef hangen.  “Het was door de vriestemperaturen een erg technische wedstrijd. In elke bocht schoof mijn wiel weg”, vertelde de jongst Tulett. “We ontwikkelden erg hoge snelheden, waardoor wegrijden niet evident was.”  Dat bleek ook want eerst domineerden een drietal en later een zevental met onder andere Lennert Belmans, Stijn Cas, Lukas Malezsewki, Joran Wyseure en Jenno Berckmoes de wedstrijd.

Op twee ronden van het einde forceerde Ben Tulett dan toch iets. “In de zandstrook sloeg ik een klein kloofje, maar doordat een achterligger in de weg reed moest ik lopen en was mijn voorsprong teniet gedaan.” Het werd dus een echte sprint, waarin Ben Tulett  zich uiteindelijk toch nog de sterkste toonde. Joran Wyseure en Jenno Berckmoes vervolledigden het podium nog.

ovi_3727Daniel Tullet solo

Ook bij de junioren kleurde de wedstrijd dus erg Brits. Na een sterke start van Arne Vrachten, trok Daniel Tulett er toch vandoor. “Ik geraakte al redelijk vroeg weg. Ik kan me door de kou eigenlijk niet meer echt herinneren hoe ik daar in slaagde”, vertelde de Brit. “Ik herinnerde mij dat vorig jaar er ook iemand vroeg wegreed, dus ik wist wel dat het kon.”

Door het vele draaien en keren had de achtervolgende groep het moeilijk om de achterstand terug te verkleinen. Onder andere zijn landgenoot Ben Turner, Ryan Kamp en Arne Vrachten probeerden het nog wel, maar beten hun tanden stuk op de sterke Tulett. “Het is een topdag voor de familie”, ging hij verder.

“Het is al een jaar geleden dat ik nog eens echt kon meedoen voor het podium. Ik ben met de kampioenschappen in het vooruit zicht duidelijk net op tijd in vorm.” Voor de tweede plaats werd het nog een millimeterspurt. Daar haalde Ben Turner het uiteindelijk van de Nederlander Ryan Kamp.