Gebroeders Roodhoofdt strikken jonge talentvolle Brit

Gebroeders Roodhoofdt strikken jonge talentvolle Brit

De Britse junioren domineerden afgelopen winter de Vlaamse velden en dat is ook de gebroeders Roodhoofdt niet ontgaan. Ben Turner versterkt vanaf 1 september de rangen van Beobank-Corendon. De nummer drie van het WK voor junioren in Bieles tekende voor drie seizoenen en begint bij Beobank-Corendon aan zijn eerste veldritseizoen als belofte.

Dat de bijna 18-jarige Brit een groot talent is, bewees hij vorig seizoen met enkele topresultaten in grote crossen. Zo won Turner de Niels Albert Cyclocross in Boom, werd hij zevende op het EK, tweede op het Brits kampioenschap en stond hij als tweede op het podium in Hoogerheide, Hamme, Bredene en Sint-Niklaas. De kers op de taart kwam er op het WK in Bieles, waar Turner als derde op een volledig Brits juniorenpodium stond.

“Ik heb enorm veel zin in dit avontuur. België is de absolute top in het veldrijden en ik kom nu terecht bij een van de beste ploegen in de veldritwereld. Dat ik ploegmaat word van Mathieu van der Poel is gewoon geweldig. Ik volg hem al jaren”, aldus een enthousiaste Turner, die zich volledig focust op het veldrijden. “Het is mijn grote passie en ik wil dan ook zo ver mogelijk geraken. De voorbije jaren haalde ik steeds betere resultaten en dat wakkerde de motivatie alleen maar aan.”

Turner, die als junior ook nog een Europese BMX-titel op zak stak, twijfelde dan ook geen seconde om de overstap naar Beobank-Corendon te maken. “Zo’n opportuniteit kon ik echt niet laten liggen”, klinkt het. “En ik ga er volledig voor. Vorig seizoen pendelde ik nog tussen België en Doncaster, maar nu zal ik gedurende het veldritseizoen in België verblijven om zo optimaal te presteren. Wat ik verwacht van mijn eerste jaar als belofte? Dat is simpel. Ik wil gewoon zo goed mogelijke resultaten neerzetten.”