Gavere speeltuin voor modderduivel Lennert Belmans

Gavere speeltuin voor modderduivel Lennert Belmans

Er stond geen maat op Lennert Belmans in de Superprestigemanche van Asper-Gavere zondag. De nieuweling van IKO-Beobank kwam, zag en overwon in de eerste échte moddercross van het seizoen. Thibau Nys werd op ruime achterstand tweede voor Yorben Lauryssen.

Al vanaf de start nam Belmans de leiding in handen. Wat in de eerste ronde twintig tellen was, werd naarmate de wedstrijd vorderde ruim vijftig seconden. “Het ging vanaf de start inderdaad super”, vertelde Belmans. “Mijn plan om al in de beginfase door te trekken pakte goed uit.”

“In de bochtige passage had ik meteen een kloofje. Ik kon fietsen op een kort klimmetje, waar de anderen moesten lopen en dat leverde me elke ronde toch zo een vijf seconden extra voorsprong op. Vanaf halfkoers heb ik mijn eigen tempo voortgezet en dat bleek meer dan voldoende voor de overwinning.”

Achter de ongenaakbare leider vochten drie mannen het onder elkaar uit voor het podium. Thibau Nys en het Lares-Doltciniduo Lauryssen-Alavardo waren lang samen in de achtervolging. In de finale toonde Nys zich toch de sterkste. Lauryssen fietste naar plek drie, voor Alvarado en Jetze Van Campenhout.