Gavere – Eerstejaars Luke Verburg domineert

Gavere – Eerstejaars Luke Verburg domineert

Eerstejaars Luke Verburg heeft op dominante wijze de Superprestigemanche van Gavere op zijn naam geschreven. Hij ging er vanaf ronde één vandoor. Voor plek twee werd  het een spurt. Daarin haalde Mees Hendrikx het van Joren Thys en Lloyd Sprangers.

Als een pijl uit een boog vertrok Luke Verbrug in Gavere. De eerstejaarsnieuweling trok meteen stevig door en zette de concurrentie op vijftien seconden achterstand in de eerste ronde. “Ik was na de eerste afdaling al weg en in het loopstukje kon ik mijn voorsprong nog wat verder uitdiepen”, vertelde Verburg aan de meet.

Achter hem was er oorspronkelijk een grote groep in de tegenaanval, maar uiteindelijk bleven ze met twee over: Joren Thys en Mees Hendrikx. Thys ging in de laatste ronde alleen op zoek naar de eenzame leider. “Ik zag hem komen, maar in de loopstroken was ik iets beter dan hem waardoor ik gerust naar de meet kon rijden.”

Thys kreeg aan de meet terug gezelschap van Mees Hendrikx en samen spurtte ze om de tweede plaats. In die spurt haalde Hendrikx het vlot van Thys. Lloyd Sprangers kwam na zijn dubbele lekke band nog opzetten, maar kwam net te kort voor het podium.

Vince Van Den Eynde werd een beetje verder vijfde, gevolgd door Gerben Kuypers. Tomas Kopecky, gisteren nog winnaar in Nederland, was één van de vele renners met stukken en moest tevreden zijn met een zevende plaats. Boezemvrienden Yente Peirens en Andress Verdonck werden nog achtste en negende.

Uitslag

1. Luke Verburg
2. Mees Hendrikx
3. Joren Thys
4. Lloyd Sprangers
5. Vince Van Den Eynde
6. Gerben Kuypers
7. Tomas Kopecky
8. Yente Peirens
9. Andress Verdonck
10. Jason Van Compernolle