Gavere – Dekker haalt het van Jaspers in spannende slotfase

Gavere – Dekker haalt het van Jaspers in spannende slotfase

Het was spanning troef in de laatste meters van de juniorenwedstrijd in Asper-Gavere. Jens Dekker en Jappe Japsers keken elkaar het wit uit de ogen tot in de laatste bocht, maar Dekker haalde het uiteindelijk. Mitch Groot werd derde.

De juniorenwedstrijd bleef in de beginfase erg gesloten aan het Kasteel Grenier op het extra beveiligde militair domein in Gavere. Eerst was het Jappe Jaspers die de renners onder druk zette, vervolgens was het de beurt aan Mitch Groot.

Aan het einde van de eerste ronde geraakt Groot, Dekker en Jaspers dan toch van de rest af. Het trio bleef enkele ronden samen, totdat Jaspers besloot om er vandoor te gaan. De leider van het klassement had al snel een mooi voorsprong, maar kon nog niet op zijn lauweren rusten.

Dekker deed er alles aan om terug bij zijn ploeggenoot te komen en dat lukte. Als twee volleerde pistiers keken ze elkaar het wit uit de ogen. Bij het opdraaien van de laatste rechte lijn zette Dekker stevig aan, Jaspers had niet meteen een antwoord klaar en moest tevreden zijn met de tweede plaats. Mitch Groot vervolledigde het podium.

Alessio Dhoore kwam van helemaal achteraan tot op plaats vier, een verdiende opsteker na zijn woelige periode. Jarne Driesen werd nog vijfde, voor Alex Colman. Jari De Clerq was na een sterke wedstrijd zevende met in zijn spoor Jarno Liessens, die elke week beter wordt. Thymen Arensman en eerstejaars Yentl Bekaert vervolledigden de top tien. Dekker heeft in het algemene klassement evenveel punten als Jaspers, maar wordt door het aantal zeges opnieuw leider.