Fransman Tanguy Turgis naar derde plek in Namen: “Tactisch steekspel”

Fransman Tanguy Turgis naar derde plek in Namen: “Tactisch steekspel”

De Fransman Tanguy Turgis reed in Namen naar een knappe derde podiumplaats. In Koksijde viel hij nog net naast de prijzen maar in Namen lukte het wel. “Ik had het nodige vertrouwen. Dat maakte het verschil”, vertelde hij achteraf.

Wat hem in Koksijde net niet lukte, lukte de Fransman Tanguy Turgis in Namen wel. De junior reed op de flanken van de Citadel naar de derde stek. “Door mijn goede prestatie in Koksijde kon ik met het nodige vertrouwen afzakken naar Namen”, reageerde Turgis achteraf.

“Voor de start had ik ook het gevoel dat ik zou kunnen meespelen voor de prijzen. Na een goede start zat ik meteen voorin. Door pech viel Jappe Jaspers weg en zo vocht ik op een bepaald moment de strijd om plaats twee uit met een Amerikaan (Spencer Petrov, red.)”

Jaspers keerde nog terug waardoor Turgis en Petrov streden om de derde plaats. Dat leverde een tactisch steekspel op. “Ik voelde mij de betere maar hij bleef aanklampen. Ik probeerde hem op kop te krijgen maar dat lukte niet. Het was best mooi, de manier waarop we vochten.”

“Ik wilde liever niet met hem naar de sprint. Ik probeerde in zijn hoofd te kruipen en hem onder druk te zetten. Op een bepaald moment maakte hij een foutje. Dat was voor mij de uitgelezen kans om te demarreren. Ik kreeg enkele meters en die gaf ik niet meer uit handen.”

Wat met het klassement? 

Met zijn vierde plaats in Koksijde en deze derde plaats in Namen roert Turgis zich ook in het klassement. Momenteel staat de Fransman op een vijfde plaats maar daar ligt hij liever niet wakker van.

“Het klassement gaat voorlopig nog geen doel worden. Ik mistte de eerste manche in Valkenburg waardoor ik geen punten greep. Ik zal natuurlijk een extra inspanning leveren om nog op te schuiven, maar ik maak mij er niet druk in.”

“Elke wedstrijd is anders. Nu ging het twee keer heel goed maar volgende keer kan dat weer anders zijn. Ik wil nu gewoon goede resultaten boeken en zo veel mogelijk UCI-punten sprokkelen om een zo goed mogelijke startpositie te bemachtigen.”

“Dat is nu vaak een heikel punt. In Frankrijk sta ik op de eerste rij maar dat is hier in België niet het geval. Daar wil ik graag verandering in brengen. Als ik deze lijn kan doortrekken hoop ik misschien op de eerste rij terecht te komen”, besloot Turgis.