Fransman Crispin klaar voor EK: “Ik hou van het zand”

Fransman Crispin klaar voor EK: “Ik hou van het zand”

Het Europees kampioenschap in Huijbergen lijkt een ouderwets robbertje België Nederland te worden. Toch mogen we ook de buitenlanders niet uit het oog verliezen. Zo viel de Italiaan Jakob Dorigoni net naast het podium in Valkenburg, maar ook de Fransen Mickael Crispin en Thomas Bonnet kwamen al sterk voor de dag.

Dat Mickael Crispin lang vooraan meedeed tijdens de eerste wereldbeker in het Nederlandse Valkenburg, mocht geen verrassing zijn. Vorig jaar werd hij tijdens het Frans kampioenschap in Lignières-en-Berry als eerstejaars kampioen bij de junioren.

Dit weekend in Huijbergen heeft hij een duidelijk doel. “Ik hoop lang vooraan te kunnen meestrijden met de toppers”, vertelde hij. “Zonder pech moet ik zeker instaat zijn om een plaats in de top tien te bemachtigen, zelfs een plek bij de eerste vijf moet kunnen. De titel? Nee, als ik realistisch ben behoort dat niet tot mijn mogelijkheden, daar zijn Dekker en Jaspers te sterk voor.”

Het Europees kampioenschap bevat veel zand. Sommige spreken zelfs over een mini Zonhoven. Voor Crispin maakt het allemaal niet uit. “Ik hou van het zand, het maakt mij niet uit dat het er is. De laatste tijd heb ik veel getraind in het zand en ik word er beter en beter in”, bekende Crispin.

Stage als voorbereiding

De Franse wielerbond staat bekend voor zijn uitgebreide stages en sterke begeleiding voor de jeugd. Ook naar aanleiding van het EK bracht de bond de renners samen. “Deze week gaan we op een driedaagse stage om ons klaar te stomen voor het Europees kampioenschap en de rest van het seizoen.”

Buitenlanders om in het oog te houden: Jakob Dorigoni (IT), Mickael Crispin (FR), Thomas Bonnet (FR), Quentin Navarro (FR), Daniel Tullet (GB) en Kevin Kuhn (ZWI)