Foto’s – Renners verkennen aangepaste omloop in Zonhoven

Foto’s – Renners verkennen aangepaste omloop in Zonhoven

Met de Superprestigemanche van Zonhoven in het verschiet nu zondag, werd er woensdagnamiddag al stevig getraind op de ondertussen legendarische omloop. De organisatie bracht dit jaar enkele opmerkelijke veranderingen aan.

De renners moeten zo onder andere na de start meteen een brug over, alvorens ze de eerste keer de materiaalpost induiken. Dit om de stroom van het publiek rond de aankomstzone te vergemakkelijken.

Ook in de kuil veranderden ze voor het eerst iets. De renners zullen dit jaar de laatste keer de kuil uit klauteren, waar ze er de eerste keer indoken. “Minder steil, maar niet meteen minder zwaar”, vertelde Gertie Willems.

Verder werd er ook gesleuteld aan de laatste zware zandklimzone voor de aankomst. De u-bocht werd nog verlengd, waardoor de renners na de afdaling door het los zand moeten om vervolgens weer te klimmen in het mulle zand. Vorig jaar zochten de renners nog de harde stroken op tegen de heide. Deze afdaling en klim op de fiets nemen wordt een grotere uitdaging dan ooit tevoren. “Het is over het algemeen een stuk zwaarder dan de vorige jaren. Het zand ligt ook dikker en zwaarder”, vertelde Arne Vrachten na enkele rondjes op de omloop.

 Twee keer door de kuil?

Of de nieuwelingen dit jaar de volledige kuil moeten nemen blijft nog een vraag. “We zijn er nog niet uit”, klonk het bij de parcoursbouwers. “We hebben bovenaan alles klaar liggen om eventueel na de eerste klim uit de kuil een doorsteek te maken over de kant.” De beslissing valt later deze week.

Zoals de traditie het wil organiseerde de Limburgse Wielerschool ook weer een jeugdinitiaties. Opnieuw had deze veel succes. Maar liefst 150 jonge rennertjes en renstertjes proefden onder deskundige leiding van het veldrijden.

Meer foto’s op de Facebookpagina van Start-box.be