Foto’s – Ontdek de nieuwe stroken van de Agter de Berg Cyclocross

Foto’s – Ontdek de nieuwe stroken van de Agter de Berg Cyclocross

Nog maar drie keer slapen en het is zover. Dan worden de Hechtelse duinen omgetoverd tot een heuse veldritarena. Om 10 uur zullen de 12-jarige aspiranten de tweede editie van de Agter de Berg Cyclocross op gang trappen. Het parcours kreeg dit jaar enkele kleine, maar niet onbelangrijke wijzigen. Onze huisfotograaf ging op pad om de nieuwe passage in beeld te brengen. 

Na een vrij wel makkelijke aanloop krijgen de renners al meteen een pittige klim voor de wielen geschoven. Daarna volgt er voor de nieuwelingen, junioren en dames een zandafdaling. Nieuw dit jaar is dat de renners in een u-bocht direct terug naar boven moeten. Erg moeilijk om je te lanceren.  Zo is het de vraag wie helemaal tot boven kan rijden.

SBC_6585

SBC_6581

* Deze passage is niet voor aspiranten.

Nieuwe licht hellende zandstrook

Alvorens de renners voor de tweede maal de materiaalpost induiken volgt er een nieuwe zandstrook. Licht hellend met een flauwe bocht erin. Eens je goed bent gelanceerd geraak je er vrijwel ‘gemakkelijk’ doorheen. Al zorgde de knik in het midden, toch al voor de nodige strubbelingen.

SBC_6588

Schuine kant

Na enkele nieuwe zandstroken kregen ook enkele passages in het bos een facelift. Zo ligt er dit jaar een schuine kant in het parcours die de renners twee keer op moeten.

SBC_6592

SBC_6593

SBC_6596

* Deze passage is niet voor aspiranten.

Zand, zand en nog eens zand

De absolute eyecatcher is de nieuwe lange rechte zandstrook direct na de balkjes. Deze zandstrook richting de feesttent zal ongetwijfeld een bepalende factor spelen in de verschillende wedstrijden. Zo ligt deze strook slechts op enkele meters van de finish. Wie op het einde nog de meeste ‘ju’ in de benen heeft zal hier de wedstrijd naar zijn hand kunnen zetten.

SBC_6597

SBC_6598

* Deze passage is niet voor aspiranten.

Meer over het parcours, de toegankelijkheid en het programma vindt u op www.cxhechtel.be