Fotoreportage – Timo Kielich maakt wereldbekerdebuut in Namen

Fotoreportage – Timo Kielich maakt wereldbekerdebuut in Namen

Timo Kielich maakte afgelopen zondag zijn debuut in het internationale veldritcircuit. De Limburg mocht op de flanken van de Citadel van Namen voor het eerst aantreden in de nationale outfit. “Het is wel speciaal om in de outfit van de bond te mogen starten.”

NAM_3098

Kielich zat in de b-selectie en moest daardoor op de laatste rij starten. “Dat mag me niet tegenhouden. Ik heb er zin in!”, klonk hij vastberaden. De junior van Cycling.be – Alpha Motorhomes begon met goede moed en kende een prima start. De Limburger kon ook de valpartij in de eerste bocht ontwijken.

NAM_3150

Elke ronde kon de renner uit Alken stevig opschuiven. “In de tweede ronde reed ik lek. Ik kon nog op de fiets verder, maar verloor toch wel wat tijd daardoor. Later viel ik ook nog.” Toch maakte Kielich heel wat plaatsen goed.

NAM_3243

Uiteindelijk kwam hij als zevenentwintigste, en negende Belg, over de meet. “Het was een zware lange wedstrijd en in de laatste ronde was het ver op. Misschien had er zonder die lekke band nog wat meer ingezeten, maar ik heb mijn doel bereikt. Aangezien ik vanachter moest starten had ik gehoopt op een plaats bij de eerste dertig en dat is gelukt.”

NAM_3488

Binnen minder dan een week staat de volgende wereldbekermanche op het programma en dat ook nog in eigen gouw. “Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Op tweede kerstdag strijkt de wereldbeker neer op het circuit van Zolder en ik hoop er bij te zijn.” Die kans zit er wel in, aangezien de bondscoach opnieuw twee selecties mag afvaardigen. Nu dat Jappe Jaspers opnieuw leider is mag er zelfs één man meer mee.

NAM_3522

Foto’s: Wouter Toelen – Teksten: Brecht Toelen en Thomas Sneyers