Fotoreportage EK – Een dag in het spoor van Andreas Goeman

Fotoreportage EK – Een dag in het spoor van Andreas Goeman

Op het Europese kampioenschap in het Nederlandse Huijbergen, enkele weken geleden, dook start-box.be in het spoor van eerstejaarsjunior Andreas Goeman. Omdat één foto soms meer zegt dan duizend woorden, haalde een van onze verslaggevers in kader van zijn opleiding journalistiek, zijn fototoestel boven. Dit leverde onderstaande fotoreportage op.

 

1

Met nog een half uur te gaan voor de start van zijn eerste kampioenschap van Europa fietst Andreas Goeman de benen nog even los op zijn ‘rollen’. Omdat er van stress best geen sprake is probeert hij zich met zijn vriendin Laure nog wat te ontspannen door te grappen en te grollen.

2

Op amper één minuut voor de start stijgt de spanning automatisch. Met z’n 57 wachten alle renners tot de startlichten plots groen pronken. Plots is ook de stress bij de 16-jarige renner uit Denderleeuw te snijden. Zeker wanneer hij over een alles behalve gunstige startpositie beschikt.

3

Ondanks een desastreuse start knokte Andreas Goeman zich dan toch terug in de wedstrijd. Van plaats vijftig sprong hij in een mum van tijd naar een 24ste plaats. Niet het gehoopte/verhoopte resultaat maar vooral ervaring opdoen met het oog op volgende kampioenschappen was een must.

4

Het materiaal voor de wedstijd moet tot in de puntjes in orde zijn, maar ook na de wedstrijd ondergaat het materiaal nog eens een grondige check-up. Daarna worden met dank aan mekanieker Jef en vader Yves de fietsen helemaal opgeblonken.

5

Een glimlach na de wedstrijd spreekt boekdelen, zo ook voor Andreas Goeman. Met een goed gevoel en een zak vol ervaring keert hij terug naar huis. “Ik zal hier zeker en vast de vruchten van plukken. Nu leef ik opnieuw ambitieus toe naar de wedstrijd in Niel”, vertelde hij strijdvaardig.

Foto’s: Marnick Vankevelaer  / Tekst: Thomas Sneyers