Florian Vermeersch wint Zilvermeercross – “Deze overwinning doet extra veel deugd”

Florian Vermeersch wint Zilvermeercross – “Deze overwinning doet extra veel deugd”

Aan het Zilvermeer in Mol werd er vandaag gestreden voor de overwinning. Florian Vermeersch haalde het na een lange solo op het snelle zandparcours. Hij haalde het voor Niels Vandeputte en Gerben Kuypers.

Na gisteren twee lekke banden in  Spa-Francorchamps was Florian Vermeersch vandaag extra gebrand op de overwinning. Van in de start trok hij al meteen fors door. Zo nam hij al snel enkele seconden voorsprong.

Thymen Arensman had al snel het gevaar gezien en zette zich in tweede positie. Even leek hij nog naar Florian Vermeersch toe te rijden, maar uiteindelijk zakte de Nederlander terug naar de 7de plaats. In de achtergrond kwamen vooral de eerstejaars sterk opzetten. Na een wat mindere start stoof Niels Vaneputte in één ruk op naar de derde plaats.

Door de forse terugval van Arensman zag Vandeputte zijn kans om nog één plaatsje op te schuiven. Vermeersch kwam nooit meer in de problemen. In de strijd om de derde plaats viel Hendrikx weg waardoor zo de weg voor Kuypers naar het podium helemaal open lag.

Moeilijkere periodemol1

“Ik ben uiteraard zeer blij met deze overwinning”, vertelde Florian Vermeersch na afloop aan start-box.be “Zeker na mijn twee lekke banden gisteren, zette ik al snel de knop om naar vandaag. Na een wat moeilijkere periode met veel pech doet deze overwinning natuurlijk extra veel deugd.”

Examens

Komend weekend zal Vermeersch zich volledig focussen op de examens. “Nu zal ik een weekend geen koers rijden. Hopelijk zit ik in de wereldberselectie. Dit is nog niet zeker, maar ik sta er denk ik wel goed voor. Tegen de kampioenschappen hoop ik helemaal terug in orde te zijn.”