Florian Vermeersch vliegt naar zege in razendsnel Lille

Florian Vermeersch vliegt naar zege in razendsnel Lille

Belgisch kampioen Florian Vermeersch was zaterdag ruim de beste in Lille. Hij reed al vroeg weg op de hard bevroren omloop. Arno Debeir won de sprint van Andreas Goeman en Toon Vandebosch voor plek twee. Arno Debeir wint het eindklassement.

Belgische kampioen Florian Vermeersch draaide meteen de gashendel open op de snelle omloop in Lille. Hij kreeg nog even gezelschap, maar kon zich al snel loswerken. Achter de oppermachtige nieuweling vormde er zich een kopgroep met Arno Debeir, Andreas Goeman, Arne Vrachten en Toon Vandebosch.

Het viertal ging vol in de achtervolging, maar kon niet opboksen tegen de sterke tweedejaars. Vermeersch ging vlot aan de haal met de zege. In de achtervolging werd het een hevige strijd die uiteindelijk werd beslecht in een spurt. Arno Debeir was aan de meet vlot de snelste, voor Andreas Goeman en Toon Vandebosch. Arne Vrachten verloor in de laatste ronde de aansluiting en werd vijfde.

Niels Vandeputte reed een enorm sterke wedstrijd en reed in de laatste ronde weg van Jonas Smet. Debeir had aan een tweede plaats genoeg voor de eindzege in het Bpost Bank Trofee- klassement.

Archieffoto

Uitslag

1. Florian Vermeersch
2. Arno Debeir
3. Andreas Goeman
4. Toon Vandebosch
5. Arne Vrachten
6. Niels Vandeputte
7. Jonas Smet
8. Jarne De Meyer
9. Arno Van den Broeck