Florian Vermeersch stelt ook in Middelkerke niet teleur

Florian Vermeersch stelt ook in Middelkerke niet teleur

Overwinning nummer 21 voor Florian Vermeersch, opnieuw met zijn goed ingestudeerd scenario. Een versnelling in de eerste meters en dan een lange solo. Arno Debeir hing heel de wedstrijd op plek twee, maar kreeg in de laatste ronden gezelschap van Andreas Goeman. Toch kon Debeir -de eeuwige tweede- zijn leeftijdsgenoot nog achter laten.

De start bij de nieuwelingen was Belgisch gekleurd. Zowel Belgisch kampioen bij de eerstejaars en tweedejaars namen een knalstart. Florian Vermeersch nam al snel het commando alleen in handen en maakte er een verschroeiende eerste ronde van. De veelvraat van dit seizoen gaf de rest het nakijken.

Arno Debeir was de enige achtervolger. Achter hem sloegen Andreas Goeman en Toon Vandebosch hun handen in elkaar. Het duo ging vol in de achtervolging op Debeir. Goeman zette daarbij Vandebosch onder druk. Na heel wat noestwerk van de nieuweling, kon hij Vandebosch loswerken en zelfs aansluiten bij Debeir.

Aan Florian Vermeersch was niets te doen. Hij kwam met driekwart minuut solo over de meet. Goeman en Debeir streden een harde strijd. Pas in de laatste meters kon Arno Debier, zijn leeftijdgenoten loswerken voor plek twee.

Toon Vandebosch werd na een wedstrijd in het front nog vierde. Arno Van Den Broeck reed een sterke wedstrijd en won de spurt voor de vijfde plaats van Mauri Vansevenant. Loyd Sprangers werd zevende. Arne Vrachten kwam pas als achtste over de meet. Hij reed tot de laatste ronde voor plek vijf, maar moest nog veel plaatsen prijsgeven.

Uitslag

1. Florian Vermeersch
2. Arno Debeir
3. Andreas Goeman
4. Toon Vandebosch
5. Arno Van Den Broeck
6. Mauri Vansevenant