Florian Vermeersch sluit af met 24e zege in Oostmalle

Florian Vermeersch sluit af met 24e zege in Oostmalle

Florian Vermeersch maakte er weer een lange solo van in de laatste cross van het seizoen. De nieuweling gaf zijn concurrenten al in de eerste ronde het nakijken. In de laatste ronde haalde Arne Vrachten het van Toon Vandebosch en Andreas Goeman voor plek twee.

In de sluitingsprijs van Oostmalle vertrokken Andreas Goeman en Florian Vermeersch als beste. De twee probeerden al snel een kloofje te slaan. Voorin ging Goeman echter onderuit in een bocht en zo kon Vermeersch na amper een halve ronde alweer beginnen aan een onemanshow.

In de achtervolging kwamen Vandebosch en Vrachten aansluiten bij Goeman. Daarachter een groep met heel wat eerstejaars waaronder Niels Vandeputte en Belgisch kampioen Arno van den Broeck.

Voorin kwam er geen sleet op de dominerende nieuweling die in de finale goed een halve minuut voorsprong bij elkaar reed en zo zijn seizoen kon afsluiten met een 24ste seizoenszege. Ondanks de vele aanvalspogingen in de achtervolgende groep kon niemand zich losweken. In de laatste meters slaagde Vrachten er dan toch in en liet zo Vandebosch en Goeman nog achter.

In een spurt der eerstejaars om de vijfde plaats toonde Vandeputte zich dan weer de sterkste voor Van Den Eynde, Tibackx en van den Broeck.

Nieuw2