Florian Vermeersch ook op de weg sterk: Vlaams kampioen

Florian Vermeersch ook op de weg sterk: Vlaams kampioen

Een nieuwe trui voor in de kast van Florian Vermeersch. Geen van zijn hoofddiscipline veldrijder, maar eentje op de weg. De tweedejaars nieuweling kroonde zich tot Vlaams kampioen op de weg in Lokeren. De veldrijder bleef samen met Loran Cassaert en Yentl Bekaert een jagend peloton in de striemende regen voor.
Het ongeloof was groot bij Vermeersch donderdag in Lokeren. De renner van Lares-Doltcini die de weg vooral ziet als voorbereiding op het wegseizoen verschalkte na een aanvallende koers zijn medevluchters voor de Vlaamse titel. “Ik ben heel de koers erg actief geweest en ging onder andere met Yentl Bekaert en Jens Vanoverberghe enkele keer in de aanval.”

Zijn aanvalslust werd beloond. “Twee ronden van het einde konden we de beslissende ontsnapping op poten zetten. Met Bekaert en Cassaert ging ik naar de meet. Daar heb ik het kunnen afmaken in de sprint”, reageerde Vermeersch gelukkig. Het jagende peloton strandde op vijf seconden van het trio.

En zo mag de tweedejaars nieuweling na zijn laatste crossweken in zwart-geel-rood nu de rest van het wegseizoen in het geel-zwart rondrijden. “En daar ben ik heel blij mee. Ongelooflijk. Dit had ik niet verwacht. Ik was naar dit Vlaams kampioenschap gekomen om hard te koersen en te zien waar ik uitkwam. En nu heb ik die trui. Maar ik besef wel dat de winter het belangrijkste blijft voor mij.”

11103178_10205485013078993_5729886244265645376_oFoto’s: Luc Van Der Meiren (onder) – Isabelle Van Acker (boven)