Florian Vermeersch nu al zeker van plaats bij Sunweb-Napoleon Games

Florian Vermeersch nu al zeker van plaats bij Sunweb-Napoleon Games

Tweedejaarsnieuweling Florian Vermeersch uit Lochristi blijft de opleidingspiramide van manager Jurgen Mettepenningen trouw. De Belgische kampioen in het veld (vorige winter goed voor liefst 24 zeges) en Vlaamse kampioen op de weg maakt momenteel deel uit van opleidingsploeg Lares – Doltcini, maar kreeg deze week de zekerheid dat hij na zijn juniorenperiode mag doorgroeien als belofte naar hoofdteam Sunweb – Napoleon Games. De nodige handtekeningen werden daarvoor deze week gezet.

Normaal is het niet de visie van het team om talenten al voor hun overstap naar de juniores zekerheid te geven omtrent een plekje bij de moederploeg. “Maar nu zat er niet anders op”, aldus Mettepeningen. “Florian is een echt toptalent, en dat viel ook op bij de andere teams. Zij probeerden hem ondanks zijn tot eind 2017 lopende contract bij ons weg te snoepen.”

Een overeenkomst waar Vermeersch zelf eigenlijk niet onderuit wou. “Want als je een contract tekent, dan doe je dat ook gewoon uit, vind ik. Ik ben blij dat ik met deze contractaanpassing nu de zekerheid heb dat ik ook als belofte in deze ploeg kan blijven, waar ik me uitstekend in m’n vel voel.”