Florian Vermeersch en Tomas Kopecky Belgisch kampioen

Florian Vermeersch en Tomas Kopecky Belgisch kampioen

Veldrijders die ook op de weg titels grijpen, het is alleen de besten gegeven. Een mooi voorbeeld hiervan is ongetwijfeld Mathieu van der Poel en iedereen weet hoe ver hij het ondertussen geschopt heeft. Ook Florian Vermeersch en Tomas Kopecky mogen we sinds vandaag aan dat lijstje toevoegen.

Tijdens het Belgisch kampioenschap ploegentijdrijden voor junioren in Borlo klokte ACROG – BALEN BC een tijd die maar liefst vijftien seconden sneller was dan hun dichtste belagers van het DAVO Cycling Team. Daarmee grepen de jongens, waaronder dus ook Florian Vermeersch en Tomas Kopecky, de Belgische titel. Opmerkelijk: Kopecky koerst sinds vorig jaar onder een Tsjechische licentie, maar is eigenlijk een Nederlandse Tsjech en woont in Nederland, die nu dus Belgisch kampioen is.

Ook bij de nieuwelingen was het ACROG – BALEN BC met Daan Grosemans in de trein, die de gouden plak wegkaapte. Ze waren amper twee seconden sneller dan het mixed team van WAC Hoboken en IKO Enertherm-Beobank. Daarmee grepen Ryan Cortjens, Lennert Belmans en Wout Vervoort de zilveren medaille.