Florian Vermeersch begin laatste seizoensdeel met zege in Lille

Florian Vermeersch begin laatste seizoensdeel met zege in Lille

Het veldritseizoen loopt stilaan op zijn laatste benen, toch zijn er nog enkele crossen met inzet. Florian Vermeersch begon met een overwinning in Lille in elk geval goed aan dat laatste seizoensdeel. Arne Vrachten strandde net op de tweede plaats voor Belgisch kampioen Toon Vandebosch. 

Arne Vrachten en Florian Vermeersch trokken meteen het laken naar zich toe. Vrachten, extra gemotiveerd om zich in de kijker te rijden nu dat hij op zoek is naar een nieuw team, legde meteen een stevig tempo op. De rest plooide. Enkel Florian Vermeersch kon aanpikken. Het duo reed zowat heel de wedstrijd aan de leiding met een voorsprong van om en bij de halve minuut op de achtervolgende groep.

Even leek Vrachten er alleen vandoor te glippen. “Ik maakte een foutje in de derde ronde, waardoor Arne enkele meters kreeg”, vertelde Vermeersch. “Ik heb serieus moeten schakelen om er terug bij te komen en wist dat ik het daarna rustiger aan moest doen. Ik had nog iets over in de laatste ronde om Arne te kloppen.”

Arne Vrachten werd nog tweede. Belgisch kampioen Toon Vandebosch had al snel door dat hij moest spelen op de derde plaats. “Ik was niet zo goed weg en had nog last van mijn verkoudheid. Ik zette dan ook snel mijn zinnen op de derde stek. Deze keer koerste ik wel met mijn kopke en had zo nog wat over in de finale.”