Fleur Nagengast, vriendin van Max Gulickx naar Young Telenet-Fidea

Fleur Nagengast, vriendin van Max Gulickx naar Young Telenet-Fidea

Nederlands kampioene bij de jeugd Fleur Nagengast heeft getekend bij Young Telenet-Fidea. Nagengast is de vriendin van Max Gulickx die zaterdag nog brons haalde op het WK. Het is uniek dat een koppel plaats krijgt in hetzelfde team.

Het jonge Nederlandse veldrittalent Fleur Nagengast koerst volgend jaar voor het Young Telenet-Fidea team. Ze wordt daar ploegmate van onder andere Ellen Van Loy en Nikki Harris. Ze kreeg het voorstel zaterdag tijdens de huldiging van de bronzenmedaillewinnaar op het WK, Max Gulickx.

”Ik was nogal vereerd maar tegelijkertijd ook verrast toen Hans van Kasteren bekend maakte dat hij mij ook in het team wilde. Het is leuk als je voor zo’n groot team mag uitkomen. Max en ik zijn erg blij”, vertelt ze op de teamwebsite van haar nieuwe ploeg.

De aanwerving van Fleur Nagengast is een slimme zet van Hans van Kasteren. Zo kan de ploeg misschien meespelen op het WK voor dames jeugd volgend jaar in Zolder. En dat Nagengast niet de eerste de beste is bewees ze in het verleden met vijf nationale titels in het veld en drie op de weg.

”Ik ben alles behalve een renster met veel techniek. Daarom ben ik blij dat ik een plaats krijg bij het team. Zo kan ik hopelijk heel wat bijleren ook van de andere dames binnen de ploeg.” Maar opvallend is dat twee jaar geleden haar carrière er nog bijna opzat.

“Ik deed een hele reeks kleine herseninfarctjes maar daar geraakte ik gelukkig helemaal van hersteld. Dat zorgde er wel voor dat ik een jaar lang van de fiets moest blijven. Ik maakte dit seizoen mijn wederoptreden en werd plots Nederlands kampioene, geheel onverwachts, net zoals ik nu ook bij het YTFCT mag komen”, glundert Nagengast.

10525696_1562596017330774_5716771637016833042_n