Ferrand-Prévot klopt Cant in sprint om regenboog

Ferrand-Prévot klopt Cant in sprint om regenboog

Sanne Cant greep net naast de Wereldtitel in Tabor. De beste Belgische vrouw van het seizoen was in de laatste ronde verstrikt geraakt in een hevige strijd met Pauline Ferrand-Prévot. De Franse haalde het uiteindelijk in een spannende sprint. Sanne Cant moest tevreden zijn met het zilver, voor Marianne Vos.

Door de plotse sneeuw en lichte dooi werd het een hectische beginfase met veel schuif- en valpartijen. Het peloton dames werd geleid door de Britse Helen Wyman. Alle favorieten zaten meteen vooraan, alleen één van de topfavorieten Eva Lechner viel meteen weg. De Italiaanse verloor haar wiel en moest te voet verder.

De eerste wedstrijdhelft was voornamelijk in handen van Lucie Chainel-Lefevere. De Franse kreeg na een sterk begin eerst gezelschap van haar landgenote Ferand Prevot en even later sloten ook Marianne Vos, Sanne Cant, Nikki Harris en Katerina Nash  aan. Al het werk van het Franse duo was weer over te doen.

Nieuwe start

Wat volgde was een bloedstollende finale waar Sanne Cant en Ferand Prevot een hoofdrol in speelde. Het duo trok door en belaagde elkaar met snedige aanvallen, maar niemand kon het verschil echt maken. In de laatste technische stroken van de ronde leek Prevot iets sterker, maar ze gingen toch samen naar de meet.

In een spurt op het scherpst van de snee haalde Ferand Prevot het nipt van Sanne Cant. Marianne Vos was de sterkste in een duel met Nash voor het brons. De Tsjechische viel twee keer in de laatste ronde en zag zelfs Harris nog over haar gaan. Lucie Chainel-Lefevere werd uiteindelijk zesde gevolgd door Helen Wyman en Ellen Van Loy. Christine Majerus  spurtte naar plek negen voor Sophie De Boer.

TaborDamesPodium