Femke van den Driessche ziet sterke seizoensstart beloond met selectie voor Valkenburg

Femke van den Driessche ziet sterke seizoensstart beloond met selectie voor Valkenburg

Afgelopen seizoen stak jonkie Femke van den Driessche in Middelkerke haar neus aan het venster. Tijdens de laatste wedstrijd van de Superprestige vocht ze zich naar een zeer knappe derde plaats. Voor dit seizoen rees de vraag of de Aalsterse deze vorm door zou kunnen trekken. Deze vraag werd al snel beantwoord, zeker met haar knappe achtste plaats in Ronse, die beloond werd met een selectie voor de wereldbeker in Valkenburg.

Femke van den Driessche nam een goede start in Neerpelt, maar materiaalpech zorgde ervoor dat haar uitslag niet liet uitschijnen hoe hard ze terug had moeten vechten. In Gieten liet ze zien dat ze een stap vooruit gezet had en reed ze als negende over de meet. Zelf is ze zeer tevreden van haar seizoensstart. “Al de mooie plaatsen die ik nu behaal zijn zeer zeker meegenomen.”

Afgelopen zondag stond ze aan de start van de eerste Bpost Bank trofee in Ronse. De rensters moesten er hard aan de bak op en rond de zware omloop in de Hotondarena. Zelf verwachte de renster van het Kleur Op Maat – Nodrugs ladies cyclocross team niet erg veel. “Omdat het parcours vrij zwaar is wist ik niet goed wat ik moest verwachten. Mijn doel was om bij de eerste vijftien rensters te eindigen.”

Achtste plaats en een selectie voor Valkenburg

“Mijn start in Ronse was niet schitterend. Ik was me op de startlichten aan het concentreren maar deze werkte niet. Eens in het veld kon ik al snel naar de zesde plaats rijden, maar Jolien Verschueren en Thalita de Jong waren sterker.” Jolien Verschueren was haar een weg naar voor aan vechten en zou nog knap tweede worden. “Ik kwam op de achtste plaats te liggen en deze kon ik vasthouden tot aan de meet.” Hiermee doet ze veertien plaatsen beter dan vorig jaar.

Maandag rolde de selectie voor de wereldbeker in Valkenburg binnen. Femke van den Driessche staat op de 75ste plaats op de UCI- ranking, de eerste 50 zijn automatisch geselecteerd. Bondscoach de Bie selecteerde haar toch voor deze zware wedstrijd. “Ik heb er nog niet bij stil gestaan wat ik eigenlijk zou moeten verwachten van deze wedstrijd. Ik heb er nog nooit gereden en de omloop ook nog niet gezien. Maar ik weet wel dat het een zware omloop is.”