Femke Van den Driessche houdt veldrijden voor bekeken

Femke Van den Driessche houdt veldrijden voor bekeken

Femke Van den Driessche kondigde vanmiddag aan dat ze zal stoppen met veldrijden. Hierdoor zal ze zich komende dinsdag niet meer verdedigen voor de Disciplinaire Commissie van de UCI.

Van den Driessche hing een lange schorsing en zware geldboete boven het hoofd. Dit nadat er op het Wereldkampioenschap in Zolder een motortjes in één van haar fietsen werd aangetroffen. “Na overleg met de advocaten en mijn familie heb ik besloten om mijn verdediging op het proces in Aigle stop te zetten”, klinkt het in de mededeling. “Ik heb voor mezelf uitgemaakt met veldrijden te stoppen. Mijn proces is overigens overal al gevoerd. De kosten voor die zitting in Zwitserland zullen voor mij te hoog oplopen.”

“De vrijspraak is onmogelijk, die fiets stond in mijn materiaalzone. Ik bedank alle mensen die mij gesteund hebben en nog steeds steunen, mijn advocaten, vrienden en supporters. Ik wil mijn leven verder zetten in alle rust en sereniteit en hoop dat iedereen daarvoor enig begrip zal hebben en dit zal respecteren.” Er hing een monsterboete van om en bij 50.000 euro en een levenslange schorsing boven haar hoofd.