Femke van den Driessche bezorgt België eerste goud

Femke van den Driessche bezorgt België eerste goud

Het is gelukt. Femke van den Driessche heeft gezorgd voor de eerste Belgische Europees trui van de dag. In de voorlaatste ronde liet ze de Nederlandse Maud Kaptheijns achter. De Italiaanse Arzuffi vervolledigde het podium van het EK in Huijbergen.

De wedstrijd bij de beloften dames viel snel in zijn plooi. Maud Kapthijns trok stevig door en kreeg Femke van den Driessche mee in haar spoor. Daarmee waren de twee topfavorieten al meteen weg in de eerste ronde.

De Italiaanse Alice Maria Arzuffi ging nog vol in de tegenaanval, maar kon niks beginnen tegen het duo uit de Lage Landen. Vooraan werd het een tactisch steekspel. Van den Driessche was de beter in het zand en probeerde elke ronde daar het verschil te maken, terwijl Kapthijns vol doortrok op de lange aankomststrook.

Het duo gaf lang elkaar geen haardbreedte toe, totdat van den Driesche in de voorlaatste ronde op kop de nootjesberg opdraaide. De Belgische zette vol door, terwijl Kapthijns door haar beste krachten heen zat en moest passen.

Bij het ingaan van de laatste ronde had van den Driessche al een voorsprong van meer dan een halve minuut. De dame van het Nodrugs – Kleur Op Maat Cycling Team gaf geen krimp en ging foutloos door de laatste zandpassages. Dolgelukkig kwam ze met de Belgische vlag in haar handen over de meet.

Maud Kapthijns werd moegestreden tweede, terwijl de Italiaanse Arzuffi als derde mee het podium op mocht. De Tsjechische Jana Czeczinkarova was lang vooraan te vinden en kwam als vierde over de meet, voor de Duitse Jessica Lambracht. Oosterman en Kastelijn zorgde voor een zesde en zevende plaats, terwijl Laura Verdonschot na een sterke wedstrijd nog negende werd.

Uitslag

  1. Femke van den Driessche
  2. Maud Kapthijns
  3. Alice Maria Arzuffi
  4. Jana Czeczinkarova
  5. Jessica Lambracht
  6. Esmee Oosterman
  7. Yara Kastelijn
  8. Chiara Teocchi
  9. Laura Verdonschot
  10. Nikola Noskova

Volledige uitslag >