Fabio van Goethem wint teamduel. Vanden Bussche loopt met zege uit in het klassement

Fabio van Goethem wint teamduel. Vanden Bussche loopt met zege uit in het klassement

Wannes Vanden Bussche en pikten tussen de examens door de manche van de Vlaamse Cyclocross Cup in Belsele mee. Met succes want de twee wonnen respectievelijk bij de nieuwelingen en junioren.

Het werd een zware wedstrijd. “Heel de omloop bestond uit weide en het was voortdurend draaien en keren. Doe daar nog een balkenpassage en drie grachten bij. Je had geen moment op te recupereren”, klonk het bij Vanden Bussche.

Na een mindere start nam Vanden Bussche het commando vooraan over. In de tweede ronde kwam hij wel nog ten val in de grachten. “Ik kon snel weer vooraan aansluiten. Vanaf de kop ben ik dan nog eens voluit doorgegaan. Dat was voldoende voor de zege.”

Op het podium werd hij geflankeerd door Senne Van Der Veken en Jason Van Compernolle. Het algemene klassement loopt Vanden Bussche met deze zege verder uit. Laure Michels was de beste bij de dames jeugd.

Fabio Van Goethem wint teamduel

12360121_10205667371545680_8040159562873368514_nNa de sterke start van Kwinten Steur en Owen Valcke, besloot Fabio Verberckmoes het alleen te proberen. “Opdat moment kwam ik net aansluiten”, vertelde Van Goethem. Verberckmoes reed vlot weg van de achtervolgers. “Een tijdje later heb ik alleen de kloof gedicht. Wiel in wiel werkten we de rest van de koers af, met meer dan een halve minuut voorsprong op de rest.”

De twee junioren van Cycling.be – Alpha Motorhomes vochten een stevig strijd uit. “Eerst maakte ik een foutje, waar Fabio Verberckmoes optimaal van kon profiteren. Ik wou de zege niet zomaar weggeven. Ik zette alles op alles en kwam tot op tien meter van hem.”

In één van de laatste bochten viel de beslissing. “Fabio Verberckmoes maakte op zijn beurt een foutje waardoor ik op en over hem kon gaan.” Verberckmoes kon niet meer terugkeren en Van Goethem ging aan de haal met de zege. De derde plaats was nog voor Wannes Defour. Beste dame was Axelle Bellaert.

Foto’s: Robert Goedgezelschap en Rita Thienpondt