Eva Maria Palm fulltime het veld in

Eva Maria Palm fulltime het veld in

Geert Wellens heeft een nieuw jeugdtalent beet. Hij strikte Eva Maria Palm voor zijn jeugddamesteam AA Drink – Kalas. Het Duitstalige, perfect tweetalige, talent staat gekend als een sterke renster zowel op de weg als in het veld én op de mountainbike.

Eind april kwam Palm op de weg ten val en stond een tijdje aan de kant. “Hierna ben ik serieus over mijn toekomst beginnen na te denken. Ik nam toen de beslissing om vanaf dan te focussen op het veldrijden.” Ze is dan ook meer dan blij dat Geert Wellens haar vanaf september op neemt in het AA Drink – Kalas Cyclingteam.

13662122_1016200611808662_3416181595662136020_oMet nuchtere ambitie wil ze vanaf september haar weg in het veld maken. “Explosiviteit is één van mijn werkpunten, maar als ik hier hard aan werk denk ik wel dat het zeker in orde moet komen. De eerste maanden gaan zeker niet makkelijk zijn en ik ga tijd nodig hebben om er weer te staan.” Ze hoopt tegen de jaarwissel terug op een goed niveau te kunnen crossen.

“Ik kan al niet wachten tot het september is, de afgelopen tweeënhalf jaar heb ik leren relativeren. Ik ga me zeker niet gek laten maken als de eerste maanden niet zo vlot lopen. Het is mijn allereerste volledige veldritseizoen en wil zeker nog heel veel bijleren. Ik ben er mentaal en fysisch zeker al klaar voor” , blikt ze strijdvaardig vooruit.

In Erpe –Mere werd ze in 2015 al Belgisch kampioen bij de dames jeugd. Na die wedstrijd wist ze ons te vertellen dat ze zich een aantal jaren op de weg zou voorbereiden om zich daarna volledig op het veld te focussen. De overstap naar het veldrijden komt er nu dus sneller dan toen gepland.