Europees kampioenschap 2016 in Pont-Château

Europees kampioenschap 2016 in Pont-Château

Na de succesvolle editie dit jaar in Huijbergen, strijkt het Europees kampioenschap volgend jaar al voor de tweede keer neer in het Franse Pont-Château. De stad in de Loire-Atlantique was in 2005 eerder al gaststad voor de strijd om de blauwe trui.

“Maar toen waren er nog geen elites bij”, liet Jean-Yves Plaisance, voorzitter van het organiserende comité optekenen door DirectVelo. “Frankrijk was kandidaat en wij zagen er de ideale gelegenheid in om een internationaal evenement naar Pont-Château te brengen.”

In 2004 was Pont-Château ook het decor voor het Wereldkampioenschap. “Maar die organisatie kunnen we niet meer aan, het is allemaal te duur geworden. Ook elk jaar een grote wedstrijd organiseren zit er niet meer in.”

Omloop

De omloop blijft ongewijzigd ten opzichte van eerdere edities. “Ik zou niet weten waarom we aanpassingen zouden moet aanbrengen. Een parcours moet ten volle de ondergrond benutten waar het zich op bevind en dat doen we al jaren. Het heeft dan ook geen zin om te beginnen goochelen met kunstmatige zandbakken etc.” Afgelopen seizoen werd erin Pont-Château ook gestreden om de Franse truien en in 2011 was er ook de wereldbeker te gast.