Cant haalt het in millimeterspurt van de Boer

Cant haalt het in millimeterspurt van de Boer

In het Antwerpse Essen haalde Belgische kampioene Sanne Cant het in een millimeterspurt van Sophie de Boer. Wereldkampioene Thalita de Jong strandde op de derde plaats. In het klassement van de Ijsboerke Ladies Trophy blijft de Jong leidster met een ruime voorsprong op Sanne Cant en Jolien Verschueren.

Op het erg snelle parcours kwam er in de omvangrijke kopgroep van tien geen afscheiding. Zo trokken na 45 minuten wedstrijd uiteindelijk tien rensters naar de meet. Thalita de Jong dook al eerst de laaste ronde in na een forse inhaalrace. Na wat foutjes in de slotfase deed ze uiteindelijk niet meer mee voor de overwinning.

Één millimeter

Daarin werd het een spannende strijd tussen Sanne Cant en Sophie de Boer. Zo dook de Belgische kampioene als eerste de laatste rechte lijn op. Uiteindelijk hield ze de Boer nog nipt af. “Ik schrok wel even toen Sophie de Boer naast me kwam”, vertelde Cant aan Sport.be “Had ik geweten dat ze zo dicht zat, dan had ik nog wel een jump gemaakt. Had ik een half wiel over? Ach, een millimeter is al voldoende, hé.”

In de laatste ronde ging het er niet altijd even koosjer aan toe. Zo werden er links en rechts wat kwakjes uitgedeeld. “Het was manoeuvreren om in de beste positie te zitten, maar we zijn allemaal braaf geweest. Iedereen heeft zijn handjes op het stuur gehouden. Misschien heeft mijn ervaring in die situatie het verschil gemaakt.”

De Jong blijft riant leidster

Ondanks haar derde plaats blijft de Jong riant leidster in de Ijsboerke Ladies Trophy. Zo heeft ze twee minuten en zes seconden voor op Cant en twee minuten negentien op Jolien Verschueren.