Enertherm-BKCP sluit Tour des Portes du Pays d’Othe sterk af

Enertherm-BKCP sluit Tour des Portes du Pays d’Othe sterk af

Nadat Jens Dekker moest opgeven in de eerste etappe, kwam Enertherm-BKCP op de tweede dag nog met vijf junioren aan de start van de ploegentijdrit van de Tour des Portes du Pays d’Othe. Na 16,5 kilometer strandde ze er op de vierde plaats, dit op vijf seconden van de derde.

“Het was een lastig en golvend parcours”, vertelde Jarno Liessens terug aangekomen in België. “Er zat één lange klim in van twee kilometer. Lange tijd hadden we zelfs de snelste tussentijd. Uiteindelijk belandde we na 16, 5 kilometer en een gemiddelde van 43km/u op de vierde plaats.”

13161205_920750481356180_340230811_o.jpg

In de namiddag stond er een rit van 113 kilometer op het programma. Zo moesten de renners eerste een stuk in lijn afwerken waarna zes plaatselijke rondes volgden.

13148183_920750508022844_1459250131_o.jpg

“Samen met Jappe Jaspers reed ik heel de koers goed mee voorin. Met nog enkele plaatselijke rondes voor de boeg, reed er een groep van een twintigtal renners weg. Zelf probeerde ik ook nog de sprong te maken, maar telkens werd ik teruggegrepen.” Liessens was niet de enigste van de ploeg die probeerde weg te geraken. Zo probeerde ook Toon Vandebosch een aanval op te zetten. “In het peloton spurtte ik nog naar een plaats binnen de top tien waardoor ik zo als dertigste eindigde.” 

Ook de andere junioren van de ploeg wisten deze etappe te overleven. De aanvalslust van Jonas Smet werd onder meer beloond met een premie onderweg.

Dekker verrassend eindwinnaar

De Nederlander David Dekker, haalde onverwachts de eindzege binnen. “Het is een klein beetje een verassing dat ik deze wedstrijd weet te winnen”, vertelde hij na afloop. “Aangezien dit werk me niet helemaal ligt, maar daarom is het juist extra mooi om te winnen. Ik voelde me heel het weekend goed en ben blij dat ik door middel van aanvallen deze koers weet te winnen.”

Foto’s: Eponine Gauvin