Enertherm-BKCP met Jappe Jaspers als speerpunt het veld in

Enertherm-BKCP met Jappe Jaspers als speerpunt het veld in

Zoals de traditie het wil werd was de Ark in Antwerpen het decor voor de ploegvoorstelling van de Enertherm- BKCP formatie. Het grootste nieuws wat te melden viel was natuurlijk de overstap van Jappe Jaspers. Jaspers die de overstap van Lares Doltcini maakt. Hij zal de speerpunt van de juniorenkern vormen.

Met de overstap van Jappe Jaspers hebben de gebroeders Roodhooft een topper binnen de ploeg. Dat er veel vertrouwen is in hun nieuwe aanwinst stak men niet onder stoelen of banken. Jaspers zal dit seizoen de speerpunt van de Enertherm-BKCP junioren vormen. Hij heeft één doel en dat is Wereldkampioen worden in Zolder.

Christoph Roodhooft wil met zijn twee ploegen Enertherm-BKCP en BKCP-Corendon gokken op vier wereldtitels. Waarvan één bij de elite, één bij de beloften, één bij de junioren, maar ook één bij de vrouwen. Sanne Cant kende vorig seizoen haar beste seizoen ooit. Ze sloot de winter af met de overwinning in het wereldbekerklassement en ei zo na een wereldtitel. Aankomend seizoen zal het WK in eigen land het hoofddoel worden. Cant zal ook in Vegas aan de start verschijnen, maar deed hiervoor geen speciale voorbereiding. Haar seizoen zal dit weekend in Kessel van start gaan.

Samenwerking met het WAC- team

Het nieuws van de dag was de aankondiging van de samenwerking tussen Enertherm-BKCP en het WAC-team. De afgelopen seizoenen maakte heel wat renners hun overstap van het WAC-team naar het Enertherm-BKCP team. Hierdoor leek een samenwerking tussen beide ploegen een must.

Ploegleiders: Dierickx Marc en Adrie Van der Poel
Management: Christoph Roodhooft en Philip Roodhooft
Nieuwelingen: Ryan Corstjens, Perry Frijters en Niels Vandeputte
Junioren: Jappe Jaspers, Jarno Liessens, Jonas Smet, Jens Dekker, Jarne De Meyer, Toon en Victor Vandenbosch
Dames: Sanne Cant
Beloften: Stefano Museeuw