Enertherm-BKCP en Lares-Doltcini sterk in eerste rittenkoersen

Enertherm-BKCP en Lares-Doltcini sterk in eerste rittenkoersen

Het wegseizoen van de nieuwelingen en junioren is dit weekend écht op gang geschoten. De nieuwelingen van Lares-Doltcini deden dat in de Waalse tweedaagse Tour de la Basse-Meuse, terwijl de junioren van Enertherm-BKCP naar de Franse Tour des Portes du Pays d’Othe trokken. De twee teams deden meer dan alleen maar meerijden. 

Stefano Museeuw, Mitch Groot, Jarno Liessens en Victor Vandebosch stonden samen met gastrenner Michiel Breugelmans aan de start. Na een twintigste plaats in de eerste etappe van Museeuw, trok het vijftal naar de tijdrit. In de 16,3 kilometer lange ploegentijdrit werd de tweede tijd neergezet, op 7,71 seconden van een Luxemburgse selectie. Een knappe prestatie aangezien ze met een deel eerstejaars stereden tegen een Luxemburgse selectie die volledig uit tweedejaars bestond.

Door die verbluffende ploegentijdrit schoof Musseeuw in het algemeen klassement op naar de vierde plaats. Een plek die hij op de slotdag – met dank aan zijn ploegmaats – kon vasthouden. “Eerst en vooral wil ik alle renners bedanken”, liet hij weten via Facebook. “Eén voor één, zonder jullie had ik nooit mijn 4e plaats in het klassement kunnen vasthouden. Tweede in de team time trail op 7 seconden van de eerste.”

Lares wel op het eindpodium

Waar de junioren van Enertherm-BKCP net niet in slaagde, lukte de nieuwelingen van Lares-Doltcini wel. Met Florian Vermeesch hadden ze een renner op het eindpodium. In de openingstijdrit zette Florian Vermeersch ondanks een kettingprobleem de zevende tijd neer. In de rit in lijn die volgde eindigde hij opnieuw op de zevende plek, net voor ploegmaat Arno Debeir. In de slotetappe -afgewerkt in rotweer- zorgden Vermeersch en Debeir met een dertiende en zestiende plek opnieuw de beste prestatie.

Aan het eind leverde dat een fraaie podiumplek op, want Vermeersch werd derde in het eindklassement. Ook de andere jongens deden het prima.“Dante heeft in de laatste rit goed meegekoerst”, zag ploegleider Andre Tummeleer. “En onze eerstejaars Lloyd en Gerben toonden heel veel inzet tijdens hun allereerste koersen bij de nieuwelingen. Het is de eerste keer dat zij in zo’n omvangrijk peloton rondfietsen.”

Foto’s: Marleen Rotthier en Andre Tummeleer