Enertherm-BKCP aan het feest in Niel

Enertherm-BKCP aan het feest in Niel

De Jaarmarktcross in Niel, Soudal Classics, werd een kolfje naar de hand van de Enertherm-BKCP renners. Zowel bij de nieuwelingen als de junioren mocht een renner van het opleidingsteam van BKCP-Corendon de handen in de lucht gooien.

Voor Toon Vandebosch was het zijn eerste overwinning. Na een sterk seizoensbegin was het in Niel prijs.. “En dat doet natuurlijk deugd”, vertelde Vandebosch na afloop op de teamwebsite. “Ik had nochtans geen superbenen vandaag. Reno (Bauters, red.) had een voorsprong van vijftien seconden, maar ik probeerde een constant tempo te onderhouden. En dat lukte.”

“Toen Reno een foutje maakte, kon ik de kloof dichten en ik trok meteen door in de zandbak. Vanaf dan was het vooral zaak geen foutjes te maken. Gelukkig ligt zo’n technisch parcours mij wel. In de laatste ronde nam ik geen enkel risico. Daarom sprong ik ook niet meer over de balken.” Voor plek twee werd het nog een spannende strijd, die Alessio Dhoore won van Reno Bauters.

Bij de nieuwelingen ging de zege naar Arno Van den Broeck, die vanaf 1 januari de kleuren van Enertherm-BKCP verdedigt. Hij reed zowat van start tot finish aan kop. “Maar van een leien dakje liep het niet”, aldus de Belgische kampioen bij de eerstejaarsnieuwelingen.

“Ik wilde in de laatste ronden nog versnellen, maar in de voorlaatste ronde sloeg mijn ketting af. Lloyd kon terugkeren, maar even verder ging hij tegen de vlakte. Ik nam opnieuw de leiding en die stond ik niet meer af.” Het was trouwens de eerste zege in een A-cross van Van den Broeck. Lloyd Sprangers werd nog tweede, voor Vince Van den Eynde.

Foto’s: BVL