Enertherm-BKCP aan het feest in Stabroek-Putte

Enertherm-BKCP aan het feest in Stabroek-Putte

Naast de GP in Neerpelt, stond er ook vandaag een veldrit in het B-Circuit op de kalender. Telkens was er iemand van Enertherm-BKCP aan het feest in Stabroek, zo won Perry Frijters de wedstrijd bij de nieuwelingen terwijl Jarne de Meyer de beste was bij de junioren.

“Ik had besloten om dit weekend een B-cross  te gaan rijden aangezien ik vorige week ziek was”, vertelde Perry Frijters na afloop aan start-box.be “Ik wilde namelijk kijken hoe ver ik stond. Ik nam in de eerste ronde al meteen de kopstart en probeerde het tempo nadien hoog te houden. De volgende ronde recupereerde ik een beetje maar nadien maakte ik de wedstrijd opnieuw hard. In de laatste ronde wist ik uiteindelijk weg te geraken en zo alleen aan te komen”, besloot de Nederlander zeer tevreden.

Bij de junioren scheidde er al snel een groepje van een zestal renners zich af, maar er werd echter te afwachtend gekoerst. “Zo kwamen er nog een paar renners bij aansluiten”, deed De Meyer zijn verhaal. “In de laatste ronde plaatste ik mijn aanval en kon ik zo een kloofje slaan wat ik wist te houden tot aan de aankomst.”2

“Ik ben uiteraard zeer blij met deze zege. Ik had het dan ook zeker en vast niet zien aankomen al had ik wel bij de start van het seizoen al een goed gevoel”.

Bij de dames jeugd ging de overwinning naar Febe Schokkaert, terwijl Yenthe Boons de beste was bij de dames elites.

 

1

4

Foto’s: Jo Groenevinger