Ellen van Loy wint na solowedstrijd in Diegem

Ellen van Loy wint na solowedstrijd in Diegem

Er stond geen maat op Ellen van Loy vandaag in Diegem. De dames van Telenet-Fidea ging er in de eerste ronde vandoor en kwam met ruime voorsprong als eerste over de meet. Sanne Cant werd nog tweede, terwijl Eva Lechner, Helen Wyman klopte in de spurt om de derde plaats. Cant neemt de leiding in het klassement over van Verschueren.

Ellen van Loy trok meteen het veld op gang vandaag. De dame van Telenet-Fidea toonde zich gisteren al heel sterk in Zolder en trok die lijn duidelijk door in Diegem. Al vanaf de eerste ronde ging ze er alleen vandoor.

Sanne Cant ontdeed zich in de achtervolging van de Italiaanse Eva Lechner. De Belgische kampioene ging op zoek naar de leidster, maar kwam geen trap dichter. Van Loy maakte van vier seconden, twintig seconden tot bij na veertig seconden in de laatste ronde.

Het is de tweede grote zege voor van Loy na Boom. Achter haar werd een stevig strijd uitgevochten. Cant kreeg het gezelschap van Helen Wyman. De Britse kampioene moest bij de laatste passage door de zandbak van de fiets, terwijl Cant er al fietsend door kon.

Wyman kreeg het gezelschap van Lechner, maar gaf zich nog niet gewonnen. Cant was echter net te sterk en ging aan de haal met de tweede plaats. In de spurt liet Wyman zich nog verrassen en zag zo de laatste podiumplaats naar Lechner gaan. Sabrina Stultiens werd na een sterk begin nog vijfde voor Thalita de Jong en Jolien Verschueren.

Uitslag

  1. Ellen van Loy
  2. Sanne Cant
  3. Eva Lechner
  4. Helen Wyman
  5. Sabrina Stultiens
  6. Thalita de Jong
  7. Jolien Verschueren