Ellen Van Loy trapt wegseizoen op gang met derde plaats: “Beter dan verwacht”

Ellen Van Loy trapt wegseizoen op gang met derde plaats: “Beter dan verwacht”

Ellen Van Loy heeft maandag in De Pinte haar wegcampagne opnieuw op gang getrapt. Ze boekte op Pinkstermaandag ook meteen succes met haar derde plaats. Enkel Belgisch kampioene Jolien D’hoore en de Franse Elise Delzenne bleven haar voor.

De tijd dat de veldrijdsters opnieuw de weg opgaan is weer aangebroken. Jolien Verschueren pakte vorige week al een overwinning in de gloednieuwe ‘Racing for Ladies’ en ook haar ploeggenote Ellen Van Loy is succesvol aan haar wegcampagne begonnen.

Van Loy werd maandag in De Pinte knap derde. “Best tevreden na zo’n harde wedstrijd”, klonk het al snel bij de Antwerpse. “Al in de tweede ronde werd de wedstrijd hardgemaakt. Het regende aanvallen en ikk probeerde telkens te reageren.”

“In de voorlaatste ronde trok Elise Delzenne samen met Jolien D’hoore fel door op een helling. Shana Van Glabeke pikte haar wagonnetje ook aan. Ik volgde in eerste instantie op een vijftal meter maar voelde de kloof achter mij groeien. Ik wist dus dat ik absoluut mee moest, wilde ik meedoen voor de prijzen.”

“Uiteindelijk kwam ik er terug bij. De samenwerking verliep vlekkeloos en al snel ging onze voorsprong richting de vijftig seconden. Op vijfhonderd meter van de finish probeerde Delzenne, D’hoore te verrassen. Ik kon op dat moment enkel nog toekijken.”

“Zelf moest ik het dan maar afmaken tegen Shana wilde ik mee het podium op. Ik besloot om de kat wat uit de boom te kijken en wachtte af in het wiel. Een echte sprint werd het uiteindelijk niet meer en zo reed ik uiteindelijk nog naar de laatste podiumplek.”

“Beter dan verwacht”

Zo is de kop er alweer af bij Van Loy die zichzelf ietwat verraste. “Ik had dit niet verwacht. Ik keek de kat uit de boom hoewel ik anderzijds wel reageerde op elke aanval. Dat ik uiteindelijke nog mee zat in de beslissende vlucht stelt me tevreden. Het was ook niet tegen de minste tegenstand natuurlijk.”

Hoe dan ook geeft dit vertrouwen voor wat nog komen moet. “Her en der rijd ik nog wat wedstrijden”, vertelt Van Loy. “Zondag in Londerzeel bijvoorbeeld. In juni start ik met de nationale selectie in Herselt en Nijlen.”

“Daarna gaat de focus richting het Belgische kampioenschap. De voorbije jaren heb ik daar steeds kunnen tonen wat ik in mijn mars had. Ik hoop dat dat dit jaar niet anders is. Veder zijn er nog geen concrete plannen”, besluit ze.

Foto –  Jens Morel