Ellen Van Loy met TFCT al vanaf 25 augustus in Amerika

Ellen Van Loy met TFCT al vanaf 25 augustus in Amerika

Met de nieuwe Wereldbeker in Las Vegas, ziet het begin van het veldritseizoen er aardig anders uit. Ook bij Telenet-Fidea moesten ze voor het eerst in jaren hun seizoensbegin hertekenen. Zo gingen de profs en dames niet mee op stage met de junioren en beloften. Zij pakken het anders aan en vertrekken daags na de persvoorstelling, dinsdag 25 augustus, al naar Amerika.

“We vonden een super accommodatie in Boulder. Daarmee creëren we voor onze renners de unieke kans om zich via een hoogtestage perfect klaar te stomen. Ze slapen er boven de 2.000 meter en ze trainen beneden”, klonk ploegmanager Hans van Kasteren enthousiast.

“Tezelfdertijd kunnen ze acclimatiseren en 100 procent toeleven naar de eerste wereldbeker op 16 september. We vroegen veldrijder Ben Berden die in de States woont om voor onze renners trainingstrips uit te stippelen. We zijn ook erg blij met de hulp die we ter plaatse ontvangen van Kristin Diamond. Organisatorisch is dit alles een hele klus, maar we laten niets aan het toeval over.”

Loes Sels start eveneens in Las Vegas, maar zij neemt niet deel aan het oefenkamp.