Ellen Van Loy met grote overmacht

Ellen Van Loy met grote overmacht

Ze kwam, ze zag en overwon. Ellen van Loy schreef met grote overmacht de Niels Albert Cyclocross in Boom op haar naam. Ook Maud Kapethijns kon al voor half koers zeker zijn van de tweede plaats. Voor plek drie was het spannender daar haalde Loes Sels het van Joyce Vanderbeke en de Britse dames.

Ellen van Loy begon verschroeiend aan de wedstrijd. Ook Kaptheijns, Sels, Verdonschot en Mellor namen een goede start en zaten van in het begin van voor. Toch moesten ze al snel in het verweer tegen een ontketende van Loy.

In eerste instantie bestond de achtervolgende groep uit Kaptheijns, Sels en de Britse Annie Simpson maar dat veranderde al snel toen Kaptheijns er in de achtervolging alleen vandoor ging. Sels probeerde te volgen maar dat lukte niet en zo kwam de YTFCT-renster alleen terecht op plaats drie.

Voorin bouwde van Loy haar voorsprong verder en verder uit. Kaptheijns achtervolgde nog steeds solo op plaats twee, hetzelfde gold voor Sels op plaats drie. Daarachter kwam ook de groep met de Britse dames Hannah Payton en Amira Mellor opnieuw wat dichter. Vanderbeken en Van den Hoek zaten nog wat verderop.

Van Loy stormde dominerend naar haar eerste zege van het seizoen en mag zich meteen ook de eerste winnares van de Niels Albert Cyclocross noemen in Boom. Kaptheijns en Sels gingen mee op het podium. Vanderbeken en Payton vervolledigde de top vijf. De 18-jarige Amira Mellor werd zesde.

Uitslag 

  1. Ellen van Loy
  2. Maud Kaptheijns
  3. Loes Sels
  4. Joyce Vanderbeken
  5. Hannah Payton
  6. Amira Mellor
  7. Biance Van den Hoek
  8. Olga Wasiuk
  9. Annie Simpson
  10. Asa Erlandsson