Ellen van Loy knalt in volle wedstrijd op overstekend kind

Ellen van Loy knalt in volle wedstrijd op overstekend kind

De dameswedstrijd in Ruddervoorde werd er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Wereld kampioene Cant vocht een verbeten strijd uit met Lucinda Brand. Maar een terugkerende Maud Kaptheijns ging in het slot nog met de zege aan de haal. Toch kwam het opmerkelijkste nieuws van Ellen van Loy.

Na een spannende strijd waarin wereld kampioene Sanne Cant en Lucinda Brand een hoofdrol opeisten viel de beslissing pas in de laatste meters. Kaptheijns keerde in de laatste ronde nog terug in de kop van de wedstrijd. Cant reed zich vast in de laatste zandstrook en moest Kaptheijns voor laten gaan. Ze draaiden samen de meet op, maar Kaptheijns bleek een maat te sterk. Cant, die helemaal moegestreden over de meet bolde, moest ook Brand nog voor laten gaan.

Een hele strijd voor het podium, toch kwam het meest opmerkelijke bericht van de dame die als vijfde over de meet reed. Van Loy kwam tijdens haar wedstrijd plots een overstekend kind tegen. “Ik kon niet meer uitwijken en knalde er vol op. Samen gingen we over de kop.” Van Loy kon zonder schade de wedstrijd beeïndigen. Toch maakte ze zich achteraf zorgen. “Aan het overstekende kind, dat samen met mij over de kop ging, sorry. Hopelijk is alles ok.” Klonk het op haar Twitter.