Ellen Van Loy in poleposition voor eindwinst Bpost bank trofee

Ellen Van Loy in poleposition voor eindwinst Bpost bank trofee

Denk even terug. Nieuwjaarsdag Baal. Sophie de Boer comfortabel aan de leiding in het tijdsklassement van de Bpost bank trofee. Tien minuten bezig en de situatie sloeg helemaal om. De Nederlandse gaf op en zo kwam Ellen Van Loy plots aan de leiding. En die leiderspositie mag ze zaterdag in Lille verdedigen.

In tegenstelling tot de voorbije jaren is het niet Oostmalle waar wel de stad Lille die de slotmanche van de Bpost bankt trofee ontvangt. Bij de vrouwen gaat de zege zo goed als zeker naar één van de Belgische dames. Ellen Van Loy voert momenteel het klassement aan.

De Telenet-Fidea renster heeft een voorsprong van 1’ 54” op eerste achtervolgster Sanne Cant. Van Loy heeft dus de eindzege en vooral de €7500 binnen handbereik. Cant staat op haar beurt dan weer op twee, de Boer op drie. Maar de Nederlandse volgt al op 1’ 35” van Cant en op 3′ 29″ van Van Loy.

Arno Debeir voert nieuwelingenklassement aan, Andreas Goeman voornaamste concurrent 

Bij de nieuwelingen daarentegen wordt het allicht spannender. Daar krijgen we nog een tweestrijd om de overwinning tussen Arno Debeir en Andreas Goeman. Bij de nieuwelingen geen tijdsklassement maar wel een puntenklasssement. Leider Debeir telt er 82, Goeman op twee heeft er 73.

Een overwinning levert 25 punten op.  De tweede krijgt er nog 22 en de derde man 19. De vierde renner krijgt 17 punten, de vijfde 16 en zo verder tot de eerste twintig renners. Florian Vermeersch volgt als derde met 50 punten en maakt dus geen kans meer op de eindoverwinning. Bij de nieuwelingen is er geen geldprijs aan verbonden, wel een naturaprijs.