Ellen van Loy en opnieuw Shirin Van Anrooij

Ellen van Loy en opnieuw Shirin Van Anrooij

Het nieuwe initiatief van de Moedige Veldrijder om de dames een aparte wedstrijd te geven was in Kessel een schot in de roos. Met 38 vertrekkers en namen als Jolien Verschueren, Ellen van Loy en Laura Verdonschot op de deelnemerslijst lag het niveau meteen hoog.

Het waren ook de verwachte namen die de koers openbraken. Ellen van Loy, Laura Verdonschot en Manon Bakker draaiden meteen de gashendel open. Fleur Nagengast, Marthe Truyen, Shirin Van Anrooij en Shana Maes vormden samen de achtervolgende groep.

Vooraan moest Bakker ongeveer half koers de rol lossen, waardoor het een strijd werd tussen Marlux-Napoleon Games en de Telenet-Fidea Lions. Het was een gevecht op het scherpst van de snee, maar niemand kon écht het verschil maken. Ellen van Loy begon de spurt op kop en Verdonschot geraakte er niet meer over. Bakker werd nog derde.

Wie anders?

Bij de dames nieuwelinge was er net zoals zondag weinig te doen aan Shirin Van Anrooij. Ze draaide vlot mee tussen de elite dames en was dan ook vroeg zeker van de overwinning. Julie Brouwers en Sterre Verloet, zaterdag nog aan het werk op de mountainbike, vervolledigden het podium.

Foto’s – Kristof Bruers