Ellen van Loy breidt collectie beren uit in Meulebeke

Ellen van Loy breidt collectie beren uit in Meulebeke

Ellen van Loy zette zaterdag een mooie solo op poten tijdens de tweede manche van de Brico crossen in Meulebeke. De dame van de Telenet-Fidea Lions haalde het van haar ploeggenote Jolien Verschueren. Ook Joyce Vanderbeken kroop opnieuw op het podium. 

Na de snelle start van Shana Maes, nam Ellen van Loy het commando over. Ze zetten haar op kop van de groep en sloeg meteen een kloofje. Achter haar troepten drie rensters samen met Joyce Vanderbeken, Jolien Verschueren en Loes Sels. Even leek het er op dat de rensters van Telenet-Fidea hun kunstje van vorig jaar gingen herhalen door het volledige podium te bezetten. Toen gooide de kettingproblemen van Sels echter roet in het eten.

Van Loy trok zich niets aan van wat achter haar gebeurde en reed solo naar haar eerste grote overwinning van het seizoen. Jolien Verschueren werkte zich ondertussen ook los van Vanderbeken, die laatste was overigens erg tevreden met haar derde plaats. Loes Sels werd na haar kettingproblemen nog vierde voor Karen Verhestraeten. Eerder op de dag was Tess Van Loy al de beste jeugd dame.