Elle Anderson keert terug naar Europa met eigen ploeg

Elle Anderson keert terug naar Europa met eigen ploeg

Het was lange tijd onduidelijk of Elle Anderson nog zou terugkeren naar Europa deze winter. Op de ploegvoorstelling van Kalas-NNOF was ze in ieder geval niet te bespeuren. Ondertussen is er meer duidelijkheid. Anderson komt in december terug naar Europa en koerst dit seizoen onder eigen sponsors.

De Amerikaanse Elle Anderson kwam vorige winter voor het eerst naar Europa. Al bij al werd dat geen succes en daarom was het lange tijd onduidelijk of Anderson dit jaar opnieuw de grote oversteek zou maken. Rond de kerstperiode komt Anderson weer over met de steun van SRAM en Strava, haar persoonlijke sponsors.

“Vorig jaar heb ik heel wat ervaring opgedaan hier in Europa. Maar het kostte bijzonder veel moeite en energie. Ik heb gemerkt dat ik een renster ben die een langere herstelperiode nodig heeft na een wedstrijd. Ook na deze drukke zomer ben ik toe aan wat rust.”

Daarom treedt Anderson pas in november weer in actie door veldritten in Amerika af te werken. Rond de kerstperiode komt de Amerikaanse over voor de kerstveldritten en de wereldbekers. Anderson hoopt dit seizoen op een podiumplaats op het nationale kampioenschap en hoopt te schitteren op het WK in Zolder.

Geen Belgische ploeg dit jaar, wel eigen sponsors

Anderson heeft dus ook afscheid genomen van KALAS-NNOF en ruilt de ploeg in voor persoonlijke sponsors. Strava en SRAM zijn de hoofdsponsors, ook Challenge tires, Cuore of Switzerland, and City & County Bicycle Co stappen mee in het project.

“Vorig seizoen was er een met hoogtes en laagtes. Ik ben blij dat ik weer kan overkomen naar België. Ik heb deze zomer de nodige rust gehad en ben er fysiek en mentaal weer klaar voor. Ik ben klaar voor een nieuw hoofdstuk in mijn wielercarrière”, klinkt Anderson ambitieus.