Eli Iserbyt winnaar en eindwinnaar: “Ik wist wat ik moest doen’

Eli Iserbyt winnaar en eindwinnaar: “Ik wist wat ik moest doen’

Twee vliegen in één klap voor Eli Iserbyt vandaag in Hoogerheide. Met de vingers in de neus won hij er de slotproef van de wereldbeker. Daarmee is hij meteen ook eindwinnaar van het klassement.

Eli Iserbyt stak er, zoals steeds, weer torenhoog bovenuit. Zonder kopstart dit keer. Even liep het wat fout.”Alles ging perfect tot ik in de hekken drumt werd. Even werd ik opgehouden en moest ik afstappen in al het gedrum dat er ontstond. Vorig jaar in het WK gebeurde hetzelfde. Op net dezelfde plek. Maar ik bleef er rustig bij. Ik panikeerde niet, ik forceerde me evenmin”, reageerde Iserbyt.

Het was voor de concurrentie maar uitstel van executie, want even later kon Iserbyt toch zijn wapens richten. Op het einde van de eerste ronde fietste hij al 5 seconden voorop. “In het begin sukkelde ik met de juiste bandendruk. Dat deed me te veel schuiven in de bochten. Ik kon me moeilijk handhaven, maar dat herstelde zich. Uiteindelijk ging ik met rhino’s fietsen in plaats van de foute griffo’s. Vanaf dan had ik het technisch opnieuw onder controle.”

Na de fietswissel trok alles zich recht. Van dan af had hij het juiste ritme en liep hij per ronde 8 tot 10 seconden uit. “Ik ben tevreden dat ik vooraf het rondje goed had verkend. Mijn trainer deed dat samen met mij. Vooral in het drijfzand leverde dat tijdswinst op.”

“Er waren van die plekken dat je fiets recht in de modder bleef staan, terwijl ik wist dat je rechts nog vlot kon fietsen. Terwijl iedereen er afstapte bleef ik rijden. En bedankt, Danny De Bie. Ik had voor de start problemen met mijn versnellingen en Danny bracht die in orde. Gelukkig.”
PM