Eli Iserbyt spoelt frustratie door met zege

Eli Iserbyt spoelt frustratie door met zege

De twintigste zege voor Eli Iserbyt liet op zich wachten maar in Hoogstraten lukte het hem wel, en weer op dominerende wijze. Daar had Johan Jacobs, die tweede werd weinig verhaal tegen. Max Gulickx werd uiteindelijk derde. Iserbyt is nu ook zeker van de eindoverwinning in de Superprestige. 

In de start ging het al meteen mis voor Jappe Jaspers. De ketting van de sterke eerstejaars sloeg over en even later gaf hij ook ziek op. Wie vandaag wel weer goed weg was, was Eli Iserbyt. De kampioenen renner van dit seizoen had na gisteren iets recht te zetten en was extra gemotiveerd.

Hij trok meteen vol door en sloeg een kloof. Thijs Wolsink en Max Gulickx pikten even aan, maar moesten de kampioen snel laten rijden en zagen ook Johan Jacobs terugkeren. Jacobs, de winnaar van gisteren, liet dat niet zo maar gebeuren en ging vol in de achtervolging.

Iserbyt had echter ondertussen al een ruime voorsprong en was niet meer weg te houden van zijn negen op negen in de Superprestige. Jacobs, die over de balkjes sprong, werd tweede, voor Max Gulickx. Iserbyt is overigens al zeker van de eindzege met nog één manche te gaan.

De Nederlander Thijs Wolsink werd vierde. Jarne Driesen reed heel de wedstrijd alleen op plek vijf. In de tweede fase van de wedstrijd werd er hard gestreden voor de plaatsen Maik Van der Heijden werd zesde voor Victor Vandebosch, Jarno Liessens, Briek Hermans en Jenko Bonne.

Uitslag – 1. Iserbyt 2. Jacobs 3. Gulickx 4. Wolsink 5. Driesen 6. Van der Heijden 7. Vandebosch 8. Liessens 9. Hermans 10. Bonne