EKZ Crosstour brengt veldrijden terug naar Aigle

EKZ Crosstour brengt veldrijden terug naar Aigle

Het domein rond het hoofdkwartier van de internationale wielerunie UCI zal komend seizoen weer dienstdoen als veldritparcours. Op de omloop waar meermaals de wereldbeker te gast wast, strijkt in oktober de tweede manche van de Zwitserse EKZ Crosstour neer.

Het is nog maar het derde seizoen van de EKZ Crosstour, maar het regelmatigheidscriterium kan al rekenen op een hoge status. Met gevarieerde omlopen opgezet door zeer bekwamen organisatoren, brengen ze week na week veldrijden op een niveau dat zeker niet moet onderdoen voor dat van België.

“Het is geweldig dat deze prachtige, maar ook zeer symbolische plaats in Aigle, de EKZ Crosstour wil verwelkomen. De EKZ Crosstour is de belangrijkste internationale raceklasse buiten België en het is belangrijk dat we nu ook in het Franstalige deel van Zwitserland een manche kunnen organiseren”, klonk  Laurent Dufaux enthousiast.

“Met de aantrekkelijke en professionele aanpak van de Crosstour kunnen we hopelijk helpen bij de ontwikkeling van het Zwitserse veldrijden.” De manche in Aigle vervangt die vanop de renbaan in Dielsdorf.