EK – Pauwels en Dhoore hopen op een goede dag

EK – Pauwels en Dhoore hopen op een goede dag

Na wat mindere weken, weten Tijl Pauwels en Alessio Dhoore stilaan terug uit het dal te klimmen. Een selectie voor het Europese kampioenschap komende zaterdag gaf de tweedejaarsjunioren alvast een extra duwtje in de rug. Beiden hopen dan ook een mooie prestatie neer te zetten in het Nederlandse Huijbergen.

“Ik ben enorm blij dat ik erbij ben”, vertelde Tijl Pauwels aan start-box.be “Mijn laatste prestaties waren ondermaats, maar dit kwam mede door rugproblemen. Ook was ik erg vermoeid, maar ik trainde hard met het oog op komende zaterdag.”

Deze week laste de tweedejaarsjunior van Lares-Doltcini nog enkele dagen rust in. “Hopelijk draait dit goed uit en heb ik een goede dag in Huijbergen. Het zal een beetje een speciale wedstrijd worden, aangezien het maar een dertigtal kilometer van mijn thuis is. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om op deze prachtige omloop te kunnen fietsen.”

“Spijtig dat mijn beste vrienden en supporters van Meer een voetbalwedstrijd hebben en er zo niet zullen bij zijn. Maar mijn familie en andere supporters zullen er zeker en vast zijn om mij te steunen.”

“Zie wel waar ik uit kom”

Na wat tegenvallende prestaties, wist Alessio Dhoore zich terug te herpakken. Hij eindigde in de Koppenbergcross in Oudenaarde op de achtste plaats. Hier was hij na afloop dan ook heel erg tevreden mee.

“Ik hoop dat ik mooi prestatie kan neerzetten zonder al te veel fouten te maken”, aldus Dhoore. “Met een top twintig notering zal ik achteraf tevreden zijn, al ben ik daar voorzichtig in. Want na mijn mindere periode is het afwachten waar ik uit zal komen.”Alessio Artikel

Afgelopen zondag vond de tweedejaarsjunior van YTFCT terug het goede ritme op de fiets. “Ik was enorm opgelucht toen ik als achtste over de meet kwam. Het ging duidelijk veel beter dan de vorige weken. Ook voor de moraal is dit een flinke opsteker, hierdoor kreeg ik terug wat zelfvertrouwen.”